Tempel Azië

Je wil dolgraag een keer Azië bezoeken, maar je hebt geen idee waar je jouw reis moet beginnen. Daarom kan een duwtje in de juiste richting geen kwaad. Deze drie hotspots zijn echte aanraders en maken jouw reis compleet.

Halong Bay, Vietnam
De natuur rond Halong Bay in Vietnam is simpelweg mooi. In de baai liggen namelijk bijna 2000 prachtige eilandjes! Dit zijn eilandjes met groene kalkstenen bergen die in de azuurblauwe zee uitrijzen. De honderden vissersbootjes die in de baai ronddrijven geven een adembenemend zicht. Je kunt een boottocht maken langs verschillende soorten rotsen waarvan je een zelfs een aantal grotten ervan kunt bezoeken.

Halong Bay

Chocolate Hills, Filipijnen
Op het eiland Bohol in de Filipijnen bevindt zich een fascinerend natuurverschijnsel: de Chocolate Hills. In een gebied van ongeveer 50 vierkante kilometer liggen maar liefs 1268 kegelvormige heuvels. Het grootste gedeelte van het jaar zijn de Chocolate Hills groen, maar tijdens het droog seizoen droogt het gras van de heuvels bruin. Dan lijkt het dus op reusachtige chocoladebergen! Het hele jaar door zijn de heuvels op hun mooist tijdens de zonsopkomst en zonsondergang.

Chocolate Hills

Borobodur op Java, Indonesië
De Borobodur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en wordt daarom tot één van de wereldwonderen gezien. De Borobudur heeft in totaal negen etages die bezocht kunnen worden. De eerste zes etages zijn vierkant gevormd en de bovenste drie etages zijn rond. Op de bovenste etages zijn 72 kleine stoepa’s (Boeddhistisch bouwwerk) te vinden, die zijn gebouwd rondom één grote stoepa in het midden. De grote stoepa staat symbool voor het Nirwana (hoogste staat die door de mens bereikt kan worden). In deze stoepa’s staan beelden van Boeddha en wanneer je deze aanraakt via de gaten in de stoepa zou je volgens het lokale bijgeloof voor altijd geluk ontvangen. Een bezoekje aan deze tempel kan dus echt niet missen.

Buddha beeld bij Borobudur

Deze reis is nu te boeken bij Moyage