Op de wereld zijn er ontzettend veel prachtige bergen te vinden die de moeite waard zijn om te verkennen. In Azië staan hier een aantal van. Wij hebben de mooiste bergen van Azië voor jou op een rijtje gezet!

Fuji, Japan
Mount Fuji is een 3776 meter hoge vulkaan die op de grens ligt tussen de provincies Shizuoka en Yamanashi, op het eiland Honshu. Het is de hoogste berg van Japan en met helder weer is de berg te zien vanuit de Japanse hoofdstad Tokio die 112 km verderop ligt. De vulkaan slaapt al sinds het jaar 1709, maar daarvoor is de vulkaan al een paar uitgebarsten. Dit gebeurde voor het laatst in het jaar 1707. De top van de vulkaan kan met de voet beklommen worden, maar dit mag alleen in de maanden juli en augustus. Aan de voet van de berg liggen rijstakkers, meren en rondom liggen heel veel grotten.

Fuji berg

Kanchenjunga, India
Op de grens van Nepal en de Indiase deelstaat Sikkim bevindt zich de Kanchenjunga berg. Eerst werd gedacht dat dit de hoogste berg van de wereld was, maar de Mount Everest en K2 bleken net iets hoger te zijn. Toch is de Kanchenjunga berg 8586 meter hoog, komt aardig in de buurt dus. Er kan een tocht gemaakt worden naar het Kanchenjunga basiskamp en dan kom je langs oude dorpjes, terrasvelden vol met unieke bloemen en adembenemende valleien.

Kanchenjunga berg

Rinjani, Indonesië
Op het Indonesische eiland Lombok bevindt zich de actieve Rinjani vulkaan. Met een hoogte van 3726 meter is deze vulkaan de één na hoogste van Indonesië. De Rinjani vulkaan is gelegen in het Mount Rinjani National Park en vanuit hier kunnen verschillende routes gemaakt worden om de vulkaan te beklimmen. Je kunt er ook voor kiezen om bovenop de vulkaan te overnachten in een tentje met ’s ochtends uitzicht op de zon die door de vele wolken heen schijnt.

Rinjani berg

Makalu, Nepal
De Makalu berg ligt op de grens tussen Nepal en Tibet in het gebergte Himalaya. De berg is maar liefst 8463 meter hoog en behoort tot de 14 bergen van de wereld met een hoogte van meer dan 8000 meter. Dat is bijna 1 km!

verg 2

Makalu berg

Nanga Parbat, Pakistan
In het westen van de Himalaya ligt de 8126 meter hoge Nanga Parbat berg. Eén van de wanden van Nanga Parbat, de Rupalwand, wordt door velen gezien als de hoogste ijs- en rotswand ter wereld. Ook wordt de berg de Killer Mountain genoemd door de vele slachtoffers die er vielen… Maar alsnog is de berg ontzettend mooi!

Nanga Parbat berg