Drie wijken in Londen waar de echte hotspots te vinden zijn. Het zijn de wijken Westminster, West End en The City. Zodra je dit bericht verder leest zal je te weten komen waar je écht heen moet wanneer je Londen gaat bezoeken. Laat je verrassen door de afwisselende architectuur en het grote aanbod van entertainment, winkels, kunst en mode. Ga zo maar door, in Londen vind je het namelijk allemaal.

Westminster
Westminster is een wijk in Londen waar de meeste rode telefooncellen te vinden zijn, hét kenmerk van Londen. Ook vind je in Westminster het Palace of Westminster & de Big Ben. Het paleis is gelegen aan de oever van de Theems, de grootste rivier van Engeland. Het Palace of Westminster is de zetel van het Britse parlement, bestaande uit het Lagerhuis (House of Commons) en het Hogerhuis (House of Lords). Het paleis heeft een klokkentoren, genaamd de Elizabeth Tower. Bovenin de toren hangt de Big Ben en deze klok wordt gebruikt als luid- en slagklok. Een leuk weetje; de Big Ben is de zwaarste klok van de wereld!

Vlakbij het Palace of Westminster staat de London Eye en de Westminster Abbey. De London Eye is een reuzenrad van wel 135 meter hoog. Zodra je in een ritje maakt in de London Eye kun je over een groot deel van Londen heen kijken. Westminster Abbey is een kerk in Londen waar kroningen en begrafenissen van het Britse koningshuis plaatsvinden. Verder vind je in Westminster het rustige St. James’s Park. Het is een park waar je doorheen kunt lopen en uiteindelijk bij het Buckingham Palace terecht komt. Dit is de officiële residentie (verblijfplaats) van het Britse koningshuis.

Buckingham Palace

West End
De Londense wijk West End staat bekend om haar entertainment. Het middelpunt van West End is Piccadilly Circus. Zodra je vanaf hier de zijstraatjes in gaat kom je verschillende theaters tegen met spectaculaire voorstellingen, met name musicals. Verder heb je in West End een kleine multiculturele wijk, genaamd Soho. Soho staat bekend om haar restaurants, bars en om het uitgaansleven. De wijk wordt door velen beschouwd als hip. Het bevindt zich tussen Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus en Leicester Square. In Soho vind je ook het Londense Chinatown. Dit is een omgeving met Chinese restaurants, supermarkten/toko’s en souvenirwinkeltjes.

Piccadilly Circus

Eén van de bekendste winkelstraten in Londen is Oxford Street. Het is een winkelstraat die loopt van Marble Arch, via Oxford Circus, kruisend over Regent Street, tot aan de kruising van Charing Cross Road en Tottenham Court Road. Een ontzettende lange straat dus! Vol met winkels en warenhuizen. In West End bevindt zich ook nog het Leicester Square. Een plein dat samen met Trafalgar Square en Piccadilly Circus behoort tot de bekendste pleinen van Londen. In het midden van het plein ligt een klein parkje waarin een standbeeld staat van William Shakespeare; een Engelse toneelschrijver, dichter en acteur.

The City
2000 jaar geleden kwamen de Romeinen naar de wijk The City en legde de eerste basis voor wat nu de wereldstad Londen is. De Romeinen hebben het begin van een zakendistrict gevestigd. Waar 2000 jaar geleden nog een amfitheater en badhuis stonden die beschermd werden door een stadsmuur, kun je nu de Tower of Londen en de St. Paul’s Cathedral terugvinden. Dit zijn de enige gebouwen die worden beschouwd als de overblijfselen van de Romeinen. Verder kun je er niet veel meer van terug vinden. The City is namelijk vol gebouwd met moderne kantoortorens.

De Tower of Londen is door de eeuwen heen ontzettend veranderd. Het gebouw werd vroeger onder andere gebruikt als gevangenis en executieplaats, maar tegenwoordig worden en Britse kroonjuwelen in opgeslagen. Daarbij liggen gouden, zilveren en bronzen medailles van de Olympische Spelen. Zodra je vanaf de Tower of Londen langs de Theems loopt kom je uit bij St. Paul’s Cathedral. Het is een kathedraal gelegen in de Londense binnenstad Ludgate Hill en het is de zetel van de anglicaanse bisschop van Londen.

Naast de Tower of Londen en de St. Paul’s Cathedral kun je in The City een kantoorgebouw vinden dat op een augurk lijkt. Het gebouw wordt ‘The Gherkin’ genoemd, maar de officiële naam van het gebouw is 30 St Mary Axe. Met een hoogste van maar liefst 180 meter is 30 St Mary Axe het op vijf na hoogste gebouw van Londen.

Een niet te missen hotspot in The City is de Tower Bridge. De brug is een toeristische attractie die tussen twee torens over de Theems heen hangt. De Tower of Londen staat naast de brug en daarom wordt de brug de Tower Bridge genoemd.

Tower Bridge

Kan je niet wachten om Londen te bezoeken? Boek dan alvast je reis bij Moyage