nieuw2

Zuid-Amerika is een werelddeel met 12 verschillende landen en deze zijn stuk voor stuk speciaal. Ieder land heeft zijn eigen ding en aantrekkingskracht voor reizigers. Ga jij binnenkort tijdens je rondreis of vakantie naar Zuid-Amerika? Zorg er dan voor dat jouw ervaring onvergetelijk wordt en bezoek de volgende buitengewone plekjes.

De Galapagos eilanden, Ecuador
In de Stille Oceaan liggen de Galapagos eilanden. Dit zijn 128 eilanden die ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid-Amerika liggen. De vulkanische eilanden behoren officieel tot Ecuador en zijn nog maar enkele miljoenen jaren jong. Op de Galapagos eilanden komen ontzettend veel verschillende dieren voor, van flamingo’s tot reuzenschildpadden en van pinguïns tot pelikanen. Het unieke daaraan is dat alle dieren die daar leven, gestrand zijn. Ze komen van overal en nergens. Op de Galapagos eilanden zijn ook ontzettend mooie blauwe duik- en snorkel plekken te vinden. Vanwege de sterke stromingen is duiken helaas niet geschikt voor beginners, maar wel voor gevorderde duikers. Snorkelen kan vrijwel overal omdat je constant op ieder plekje je ogen uit kijkt. De Galapagos eilanden zijn bekend geworden door de evolutietheorie van Charles Darwin, hij kwam erachter dat de eilanden zo uit het niets zijn ontstaan. De eilanden hebben nooit eerder aan land vast gezeten. Daarom zijn ze zo fascinerend!

De Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden

Angel Falls, Venezuela
De hoogste vrijvallende waterval ter wereld: de Angel Falls. De 979 meter hoge waterval is vernoemd naar de ontdekker Jimmie Angel. De waterval is gelegen aan een zijrivier van de Caroní, in het Nationaal Park Canaima. Wil je de hoogste waterval op z’n mooist in beeld krijgen? Dan kun je dit het best doen vanuit een klein vliegtuigje. Je kunt dan zelfs door de kloof heen vliegen! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je kunt natuurlijk ook een wandeling maken in het Nationaal Park Canaima en de waterval van dichterbij bekijken. Een andere mogelijkheid is om te kanoën langs de waterval.

De Angel Falls

De Salar de Uyini, Bolivia
De Salar de Uyini is een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van Bolivia, het land dat bekend staat om de bizarre verschijnselen. De Salar de Uyini is de op een na grootste zoutvlakte van de wereld, hij is namelijk 10.582 km2. Hoe ontstaat zo’n zoutvlakte dan? Nou, ongeveer 40.000 jaar geleden was deze vlakte een deel van het reusachtige Minchinmeer. Dit meer droogde op en toen bleven er twee meren over en twee zoutvlakten, waaronder de Salar de Uyini. In november is deze zoutvlakte de broedplaats van drie verschillende Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Dit zij de Chileense, Andes en James’ flamingo’s. Vanuit de stad Uyini is het mogelijk om drie- tot vijfdaagse jeeptours te maken over de zoutvlakte. Je kunt dan eventueel in het Salt Hotel slapen, een hotel gemaakt van zoutblokken! Hoe typisch. Je komt tijdens de jeeptours niet alleen maar witte vlakten met zout tegen, maar ook ontzettend grote cactussen en hete vulkanische springbronnen. Ook kun je rotspunten die boven het zoutvlakte uitsteken, bezoeken. Dit worden ook wel ‘eilanden’ genoemd. Een voorbeeld hiervan is Isla Incahuasi, een centraal gelegen plekje van ongeveer 2 km2.

50_1salar_de_uyuni_wide

De Salar de Uyuni

De Pantanal, Brazilië
Het grootste moerasgebied van de wereld is de Pantanal, gelegen in het westen van Brazilië. De Pantanal bevindt zich ook voor kleine delen in Bolivia en Paraguay. In het moerasgebied van 150.000 km2 bevinden zich maar liefst 3500 plantensoorten, meer dan 650 vogelsoorten, 400 vissoorten, 100 zoogdiersoorten en 80 reptielsoorten. Tijdens het regenseizoen stroomt de Pantanal over, dan komt 80% van het gebied onder water te staan. Het moerasgebied wordt vaak overschaduwd door het Amazoneregenwoud, want die bevindt zich voor 60% in Brazilië. Er zijn in totaal drie toegangspunten om in de Pantanal te komen. In het westen via Corumbá, in het zuiden via Campo Grande en in het noorden via Cuiabá. Je kunt de Pantanal te voet verkennen of met de boot, dan vaar je door de rivieren heen. Hopelijk kom je dan een aantal opmerkelijke dieren tegen!

Victoria Regia Water Lily and Lily Pads

De Pantanal

Buenos Aires, Argentinië
Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en wordt gezien als het economische en culturele centrum van het land. De stad met 2,8 miljoen mensen beschikt over een aantal leuke en mooie bezienswaardigheden. Zoals de Avenida 9 de Julio; de breedste straat ter wereld met stoepen die 140 meter uit elkaar liggen. Of het Plaza de Mayo; een plein vol met palmbonen, tuinen, historische gebouwen en een standbeeld uit het koloniale tijdperk. Ook staat hier het Casa Rosada, het beroemde lichtroze kleurige gebouw dat sinds 1910 bekend staat als de zetel van de Argentijnse regering. Het gekke aan Buenos Aires is dat de stad aan de landzijde wordt omsloten door de provincie Buenos Aries, terwijl de stad zelf geen deel uit maakt van de provincie. Buenos Aires namelijk is een federaal district en valt niet binnen de provinciale indeling van Argentinië. Buenos Aires is een stad vol met gekleurde gebouwen, groene parken, gezellige pleintjes en geheimzinnige klassieke oudheden.

4c410251e0146b2edd2b8b1d64a02047-buenos-aires

Buenos Aires

Niet te vergeten in Zuid-Amerika zijn de Machu Picchu en Rio de Janeiro! Kijk voor leuke feitjes hierover bij deze blog!